Træning | 9 metoder til at gøre løbebåndet lidt sjovere

Vær ærlig: Hvor mange gange er du løbet en tur, fordi du følte du burde og ikke nødvendigvis fordi du ville? Du er ikke alene! Rigtig mange har svært at motivere sig til at løbe, endsige at få nok viljestyrke til at løbe på et løbebånd.

Ensformigheden ved løbebåndet gør det til en frygtelig oplevelse for mange. Selv dem, der elsker at løbe, hader at løbe på det forbandede løbebånd. Alligevel er det en dårlig ide at springe løbetræningen over, bare fordi det er kedeligt eller det regner udenfor. Disse ni tips vil puste nyt liv i din løbetræning og måske endda få dig til at se frem til løbebåndet!

1. Find en sjov app

Har du brug for motivation? Der er en app til det! Download en coaching-app som giver dig adgang til mange forskellige løbetræningsprogrammer med en træner, der får dig over målstregen. Du kan selv vælge længden af ​​din træning og dit fokus – om det er intervaller, hastighed, udholdenhed eller distance.

Du kan også forvandle løbeturen til et spil. Der er apps, hvor du kan lave dine egne missioner og baner, eller løbe fra zombier. Kommer de efter dig, er du nødt til at sætte tempoet op!

2. Løb virtuelt

“Endnu en gang har teknologien helt ændret oplevelsen på løbebåndet,” siger idrætsfysiolog Tom Holland. “Apps som RunSocial forbinder til løbebåndet gennem Bluetooth, så du kan løbe live med mennesker over hele verden på forskellige ruter til enhver tid.”

Du kan også deltage i planlagte gruppeløb, løbe mod venner og endda konkurrere i løb. Mange nyere løbebånd har allerede apps som RunSocial installeret.

3. Catch up med venner

Selvom det ikke er den nemmeste måde at have en god snak, er det efterhånden acceptabelt at have en telefonsamtale mens du er i gang med noget andet. Brug dine Bluetooth-hovedtelefoner til at snakke holde dig opdateret på familien, mens du løber. Du kan også sagtens lave et videoopkald med mor eller din BFF mens du tramper derudad på løbebåndet. Endnu bedre, lav en telefonisk løbe-date med en kammerat, så du kan I overstå den træningen “sammen”, selvom i er hver for sig!

4. Netflix & Run

Mellem arbejde, familie og sociale forpligtelser kan det være svært både at nå træningen og få slappet af med en times Netflix. Men hvis du lider af FOMO, fordi du ikke har set det sidste afsnit af “Game of Thrones”, kan løbebåndet blive din fordel.

Få en tablet og en stabil internetforbindelse, tag dine hovedtelefoner på og løb en tur i Westeros. En undersøgelse fra 2013 af Management Science viste, at “Temptation bundling” virkelig virker. Det er ideen om at sammenkæde to aktiviteter – en aktivitet du skal gøre, men måske prøver at undgå og en aktivitet du elsker, men som ikke er nødvendig. På den måde kan du kombinere en episode af “GoT” med en tur på løbebåndet, hvilket også vil øge din motivation til at komme ned i træningscentret. Win-win!

5. Lav en spilleliste med motiverende videoer

Nogle gange er det bare at komme i gang, det er den sværeste del. Før du selv kommer afsted, pump dig selv op med en del motiverende musik, uanset om det er temaet fra “Rocky” eller noget bass-tung techno.

Når du er på løbebåndet, anbefaler personlig træner og motivationsguru Jesse Brisendine at lave en videoafspilningsliste over dine foretrukne motiverende scener fra film, tv og YouTube-videoer og se dem, mens du træner. “Vi har alle scener fra film, der følelsesmæssigt påvirker os og motiverer os til at gøre noget”, siger Brisendine. “Når det kommer til at løbe på et løbebånd, er det en god ting at være følelsesmæssigt påvirket og tvunget til handling.”

6. Vær kreativ

Dette er måske for de mere vovede og modige af jer. Du har sikkert set nogle af de virale videoer, hvor folk synger, danser og har det sjovt på løbebåndet. Det kan blive dig! “Det er 2018, og tiden hvor man slider afsted i korte shorts med en dyb bekymringsrynker i panden, er for længst forbi”, siger personlig træner Jesse Brisendine.

“Hvad er unikt ved dig, som du kan tage med dig på løbebåndet?” Kan du synge opera eller freestyle rap? Gør det mens du løber, og du kan blive den næste store internet-sensation. Bare vær sikker på ikke at blive for vild og ender med at brække benet eller komme til skade.

7. Træn din hjerne

Åh, ensformigheden ved løbebåndet! Bare trampe afsted, meter efter meter, med kun selskab af ​​dine tanker, der ræser rundt i hovedet. Snap out of it! At holde din hjerne beskæftiget vil fjerne fokus fra, hvor mange minutter, sekunder og millisekunder du har tilbage på løbebåndet!

Lyt til en interessant podcast eller gratis lydbøger online. Noget, der kan fange din opmærksomhed eller en roman, du har haft lyst til at læse længe, men ikke har haft tid til at gå i gang med. Eller hvad med at finpudse dit italienske inden din næste tur til Milano?

8. Fordyb dig i musikken

Hvis du har en passion for musik, vil du aldrig kede dig så længe du har selskab af den musik, du elsker. I stedet for at tænke på løb som træning, så tænk på det som en chance for at lytte til dine yndlingsalbum eller gennemlytte dit favoritbands nye udgivelse fra ende til anden. Den gennemsnitlige længde af et album er 45 til 60 minutter, så du vil du kunne nå at høre et helt album på en løbetur. Det fjerner fokuset fra benene og pulsen, at du er opmærksom på musikken. Det er svært at fare vild på et løbebånd, med mindre du forsvinder ind i musikken.

9. Løb i intervaller

Løbebånd er perfekte til at fokusere på intervaltræning, hvilket hjælper med at opbygge styrke og hastighed og får forbrændingen til at peake. Efter en opvarmning øges tempoet til sprint i 30 sekunder, derefter sænkes tempoet til en let jogging i et minut. Gentag disse intervaller syv gange.

Ellers prøv pyramide-træning, som virkelig kan få tiden til at flyve. Forøg din hastighed til et udfordrende tempo, som du kan opretholde i et minut. Derefter kan du skrue ned til et lettere tempo i et minut. Næste interval forøger du til to minutters løb og to minutters roligere tempo. Derefter forøges til fem minutter af hver, som er toppen af pyramiden, hvorefter du arbejder dig tilbage til to minutter og til sidst når ned på et minut igen.

Hvis det ikke virker

Kan du ikke finde motivationen gennem nogle af de ovenstående ideer, så er det måske på tide at overveje en anden motionsform, hvor du har nemmere ved at opretholde interessen samtidig med at du holder kroppen sund og stærk! Der er masser af sjove træningsformer, så vælg noget du kan lide i stedet for at du skal slæbe dig selv op på løbebåndet, som en udbrændt sæk kartofler.

LÆS OGSÅ:

Løb | Sådan træner du op til dine første 5 kilometer

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *