Træning | Bryststørrelse påvirker hvordan kvinder træner

En ny undersøgelse, der har kigget på forholdet mellem bryststørrelse og motion, beviser at the struggle is real for kvinder med store bryster!

  • En ny undersøgelse har set på forholdet mellem bryststørrelse og motion.
  • Undersøgelsen viste, at kvinder med større bryster er mindre fysisk aktive.
  • En af de største udfordringer ved at træne, er at finde den rigtige sports-bh.

Alle kvinder ved, at når det kommer til bryster og motion, så er forberedelse altafgørende: Om det er at finde gode sports-bh’er, støttende support-toppe eller om man har en almindelig bh på under sin sports-bh: Brysterne skal støttes! Ellers kan træningen hurtigt blive ødelagt (eller ligefrem umulig., Eksempelvis hvis sports-bh’en svigter eller man har glemt at pakke den.

Hvis man dykker dybere ned i dette emne, så har en nyere New York Times-artikel undersøgt, hvordan bryststørrelse påvirker kvinder, når det kommer til motion. Artiklen er baseret på et studie offentliggjort i Journal of Science and Medicine in Sport.

Undersøgelsen forsøger at finde ud af, hvilken rolle bryststørrelsen spiller hos de kvinder, som undgår fysisk aktivitet og primært er stillesiddende. Resultatet kommer næppe som et chok for kvinder. Jo større brysterne er, desto mindre fysiske aktivitet deltager kvinderne i. Især hvis det er “vildere” former for motion.

Store bryster kommer i vejen for træning

Forskerne studerede 355 kvinder fra Australien i alderen 18-75 år. Hver kvinde fik en tredimensionel scanning af sine bryster for præcist at måle størrelsen. Derefter blev deltagernes bryster kategoriserede som “små”, “mellemstore”, “store” eller “meget store”.

Forskere fandt ud af, at i takt med at kvindernes bryststørrelse steg, så faldt deres deltagelse i fysisk aktivitet. Kvinder med større bryster troede på, at deres bryststørrelse forhindrede dem i at træne. Selv i lavt-belastende aktiviteter (som at gå eller svømme). Og kvinder med meget store bryster rapporterede sjældent om løb.

Og med god grund.

“Kvindeligt brystvæv er tungt og ustøttet, da det indeholder meget lidt stabiliserende bindevæv. Så bryster bevæger sig, når kvinder træner, selvom de bærer en bh,” skriver NYT-reporter Gretchen Reynolds.

Og det er altså roden til problemet: Find robuste, støttende sports-bh’er er enhver kvindes udfordring. Forskerne bemærkede, at nogle kvinder med store bryster er nødt til at bruge to bh’er samtidigt for at få tilstrækkelig støtte til at kunne løbe og træne behageligt.

De opfordrede derfor kvinder med større bryster til at dyrke motion i vand. “Svømning og andre vandaktiviteter som vandaerobic kan være ideelle,” siger Celeste Coltman, professor ved University of Canberra i Australien, “fordi opdriften i vandet bremser brysters nedadgående bevægelse og dæmper derfor eventuel brystrelateret ubehag”.

Konklusionen på undersøgelsen er, at “bryststørrelse bør anerkendes som en potentiel barriere for kvinder, som er fysisk aktive. Strategier, til at hjælpe kvinder med store og hypertrofiske (meget store) bryster i at deltage i alle typer og intensiteter af fysisk aktivitet, er nødvendige. Så kvinder kan nyde de mange sundhedsmæssige fordele forbundet med en aktiv livsstil.”

Har dine bryster nogensinde stået i vejen for din træning?

LÆS OGSÅ:

Træning | De 7 største helsemyter for kvinder

Træning | Løb af lange distancer kan krympe din hjerne

Når du gennemfører et maraton er det blandt de største atletiske præstationer, du kan opnå. Men selv det er ikke udfordrende nok for ultra-maratonløbere, som løber distancer endnu længere end de 42 kilometer. Eksempelvis består The 2009 Trans Europe Foot Race af at løbe fra Italien til Norge. Det er 4500 kilometer over 64 dage.

Denne type ekstreme udfordringer giver god grund til at studere, hvordan stress påvirker menneskekroppen. Til dette formål fulgte forskere på Ulm Universitetshospital i Tyskland 44 personer, der deltog i løbet i 2009. Hver gang deltagerne havde løbet 900 kilometer, målte de ændringerne i løbernes krop ved hjælp af bærbare MR-scannere, samt foretog blod- og urintests.

Undersøgelsen viste, at løbernes brusk – det stødabsorberende materiale, der findes mellem knoglerne – blev nedbrudt under de første 2500 kilometer. Men efter 2500 kilometer begyndte det faktisk at hele igen.

”Før er det blevet antaget, at brusk kun kunne regenerere under hvile”, fortæller forskeren Uwe Schütz til mediet New Scientist. ”Vi har for første gang kunne påvise, at det faktisk også kan regenerere under løb”. Forskerne afslørede deres resultater på det årlige møde i Det Radiologiske Samfund i Nordamerika.

Helt ekstraordinært fandt de også ud af, at en løbers hjerne kan være krympet helt op til 6% ved løbets ende.

Træning anses for at være sundt for hjernen. Det afværger depression og demens. En krympende hjerne anses generelt ikke som en positiv ting. Forskerne fra Ulm er ikke sikre på, hvorfor hjernen krymper efter de lange distancer. Men det peger måske på at være et resultat af ekstrem træthed og dårlig kost.

Det ender heldigt

Blandt forsøgspersonerne i løbet fandt man ud af, at det område af hjernen, der krympede mest, var den del der stod for visuel opfattelse. Manglen på stimulation, som eksempelvis kun at kigge på veje i 64 dage, kan måske være bidragende til det. Det kan være kroppen videresender energi til dele af kroppen, der har mere brug for det.

Heldigvis gik alle løberne tilbage til deres originale hjernestørrelse efter seks måneder. Så du skal ikke være bekymret, hvis du “bare” løber en almindelig maraton. Dér er der nemlig ikke målt nogen forskel i hjernestørrelsen.

LÆS OGSÅ:

Træning | Alt du ved om opvarmning er forkert

Helse | Hvad er Keto Crotch?

Inden for de sidste par uger er der dukket et nyt begreb op på flere fitness- og helsesider, og svarene på de mange spørgsmål er sparsomme. Det drejer sig om fænomenet “keto crotch”, som er en ildelugtende udladning fra skeden, der eftersigende er en mindre behagelig sideeffekt ved en ketogen diæt.

 

Hvad er keto-crotch?

Begrebet kan spores tilbage til en Reddit-tråd fra sidste år, der omhandler den ketogene kost, som fik flere kvinder til at dele deres historier om, hvordan de havde fået ildelugtende skeder, og mistænkte at deres kost havde noget med sagen at gøre. Nogle af kvinderne fik diagnosen bacterial vaginosis, som er en almindelig infektion i skeden, der er forårsaget af bakterier. Andre påstod bare, at de havde udladning og lugt, men ikke kendte årsagen. Er der noget bag begrebet “keto crotch”, eller er det bare endnu en internet-forårsaget panik? Det er svært at sige.

 

Det siger forskningen

Der er begrænset forskning, når det kommer til, hvordan din kost påvirker helbredet i skeden, siger Caroline Mitchell, som ifølge mediet Refiney29 er afdelingsleder med speciale i skeden hos Massachusetts General Hospital. Hun siger, der er absolut ingen research, der forbinder en ketogen diæt med at skulle have bivirkninger  for skedens helbred. Det er korrekt, at der er et link mellem tarmen og skeden, men det er ikke en “direkte, lige linie”, forklarer hun. Med andre ord, så vil specifikke madvarer ikke drastisk ændre din skedes helbred. Uanset hvad Kim Kardashian forsøger at bilde os ind, at ananasjuice kan gøre.

Når det er sagt, så er der research der påviser, at hvis du følger en kost, der er høj på fedt, så er der en øget risiko for bacterial vaginosis (BV). En ketogen kost består af at man spiser meget fedt, en moderat mængde proteiner og en lille mængde kulhydrater. Faktisk så skal procentdelen af fedt i en rigtig ketogen kost være  55-60% af alle de makronæringsstoffer, du indtager. Så selvom det ikke er langt ude at tro, at en konsistent høj fedt ketogen kost teoretisk kan påvirke din risiko for problemer i skeden, er der også andre væsentlige faktorer, der spiller ind, når det kommer til at få BV (såsom antallet af sexpartnere og kondombrug).

Er det det værd?

Infektioner i skeden er bestemt ikke verdens undergang. Men de er heller ikke noget, du ligefrem gerne vil have. Og de kan være svære at komme af med. Hvis du følger en ketogen kost, og du opdager, at du hyppigere har problemer med skeden end normalt, så er det værd at besøge læge eller gynækolog. De kan hjælpe dig  med til at finde ud af, om det er din kost eller andre faktorer, der bidrager til dine problemer.

Selvfølgelig er der forskellige grunde til, hvorfor folk er tiltrukket af en ketogen kost, men det er værd at gentage, at det ikke nødvendigvis passer til alle.

Kosten er så restriktiv, at den bør overvåges af en læge. Udover “keto crotch” så er der andre ubehagelige bivirkninger, såsom “keto flu”. Og selvom folk siger, at det er effektivt for vægttab, så er det en kost, der prædiker, at bestemte vigtige makronæringsstoffer er forbudte, hvilket kan skade dig i det længere løb.

Så hvis du ikke følger en ketogen kost af helbredsmæssige årsager og bare gerne vil prøve den såkaldte “effektive slankemetode”, så bør du spørge dig selv, om det er en infektion i skeden værd? Oveni de andre helseproblemer, det kan medføre. Ud fra hvad vi ved om denne specifikke kost, så virker det til, at “keto crotch” blot er endnu en grund til, at du bør holde dig langt væk!

 

LÆS OGSÅ: 

Kost | 12 snacks der giver dig god energi, når du er helt udkørt!

Sundhed og Ernæring | Hvornår du spiser kan være lige så vigtigt som hvad du spiser

Kvinder | De 7 største helsemyter for kvinder

Kendte | Jennifer Lopez droppede sukker og kulhydrater i 10 dage

Jennifer Lopez opdagede, at hun var totalt afhængig af sukker, da hun droppede sukker og kulhydrater fuldstændig på en 10 Day Challenge.

 

Du har sikkert allerede hørt om Jennifer Lopez og Alex Rodriguez imponerende 10-dages, nul sukker, nul kulhydrater-udfordring. Parret delte hvert trin af deres rejse på Instagram og overbeviste på den måde også andre celebs om at deltage i udfordringen!

Jennifer Lopez har fortalt, at det faktisk var hendes personlige træner Dodd Romero, der havde foreslået udfordringen som et led i forberedelserne til en kommende film. I et interview med TV-værten Ellen (DeGeneres, red.) fortalte hun, at hendes personlige træner havde sagt, ”lad os gøre noget, lad os hæve barren”.

Romero vidste godt, at det var meget at bede om, da en stor del af Jennifer Lopez’ kost består af netop sukker og kulhydrater, men alligevel blev de enige om, at hun helt skulle droppe begge dele i ti dage. Det viste sig at være rigtig, rigtig svært for stjernen.

 

Så hårdt var det

Det mest uventede for J. Lo var imidlertid, hvor hårdt hun blev ramt af det både fysisk og mentalt. Om at droppe sukkeret 100% sagde hun: “Ikke alene får du hovedpine, men det føles som om du er i en alternativ virkelighed eller et andet univers”. Selvom hun ikke havde lyst til at indse det, så blev det meget åbenlyst for hende, at hun var dybt afhængig af sukker, fordi hun ganske enkelt tænkte på det konstant. “Hvornår kan jeg få sukker igen? Jeg skal have kager og så skal jeg have brød og så skal jeg have brød med smør,” var tanker, der konstant løb gennem Jennifer Lopez’ hoved i begyndelsen af udfordringen.

Heldigvis lærte hendes krop at tilpasse sig diæten. Det var virkelig svært i begyndelsen, hvilket var den helt store test. Selvdisciplin var den eneste vej frem og hun var nødt til hele tiden at berolige sig selv ved for eksempel at sige, “det er kun 10 dage, du kan klare det,” og på den måde indstillede hun sig selv på, at selvom det bliver hårdt, så kommer slutningen nærmere og nærmere.

Løbende fandt hun ud af, at det var helt værd. Hun oplevede at hun følte sig mindre og at hendes oppustethed begyndte at aftage sig, hvilket føltes rigtig godt. Faktisk føltes det så godt, at stjernen udskiftede sin sukkerafhængighed med en afhængighed af at føle sig godt tilpas. “Du bliver også afhængig af den følelse også,” har hun fortalt.

 

Eftermælet af udfordringen

Efter at have gennemført udfordringen og efterfølgende gå tilbage til sin regelmæssige kost, opdagede Jennifer Lopez at hele hendes tilgang til sukker også havde ændret sig. Da hun efter de 10 dage igen måtte spise sukker og kulhydrater, viste det sig at hun slet ikke havde den samme store lyst til det længere. Tværtimod havde hun lyst til at prøve udfordringen igen. Og igen. Første gang var hård, men på den lange bane er det noget, hun tror, hun godt kan vænne sig til.

Tip: Hvis du er ligesom Jennifer Lopez og har lyst til at kvitte din sukkerafhængighed, så er ‘en kold tyrker’ ikke den bedste løsning for alle. Hvis man er vant til at spise sukker hver dag og måske har levet sådan i årevis, så er det bedre at fokusere på at tage små skridt i den rigtige retning. Så i stedet for at spise chokolade hver dag, er det et godt tip at droppe mælkechokoladen, der ofte indeholder store mængder sukker og fedt, og i stedet udskifte den med et enkelt stykke mørk chokolade som kan nydes hver anden dag og derefter arbejde sig hen mod helt at droppe sukkeret trinvis.

 

LÆS OGSÅ:

Krop | Gæt hvad denne madvare kan gøre ved en helt bestemt kropsdel

Sådan fik 51-årige Janet Jackson sin figur tilbage, kun 8 måneder efter hun fødte.

Hollywoods lækreste | Jennifer Lopez’ utrolige krop

Nyheder | Der er noget i dit køkken, der kan have gjort din penis mindre

Perfluoralkylforbindelser (PFC’er) er en gruppe af kemikalier, hvis unikke atomegenskaber bliver brugt til at gøre mange daglige produkter mere bekvemme. Mest mærkværdigt udgør PFC’er nonstick-belægningen på køkkengrej, giver vand-, olie- og pletafvisende overflader på stoffer og tæpper, og bruges til at skabe en fedtbestandig emballage til fedtede fødevarer.

Alligevel, som så mange ‘mirakel’-kemikalier opdaget eller skabt i det 20. århundrede, har PFC’er nogle alvorligt uhyggelige virkninger, som vi først for nylig har begyndt at dokumentere og forstå.

En voksende bunke af bevismateriale har allerede helt overbevisende fastslået, at PFC’er kan skade det menneskelige reproduktive system ved at forstyrre kroppens hormonbalancehormonsignaleringen.

I en nyere undersøgelseI den seneste, og absolut mest håndgribelige, undersøgelse af kemikaliernes indvirkning, har et hold fra Padua i Italien opdaget, at unge mænd, der voksede op i et område med PFC-forurenet drikkevand, både har betydeligt mindre penisser og dårligere sædkvalitetmindre fertil sæd, end andre mændde der voksede op med rent vand.

Veneto-regionen, hvor Padua-provinsen ligger, er en af fire områder i verden, der er kendt for at være stærkt forurenet med PFC’er. De andre medlemmer af denne deprimerende klub er Dordrecht-området i Holland, Shandong-distriktet i Kina og Mid-Ohio-dalen i West Virginia, hvor et DuPont-anlæg dumpede en masse affald i en flod (samtidig med at de dækkede for beviser for faren ved PFC’er).

Kemikaliet blev første gang fundet i 1977, og forskere mener, at det er så svært at nedbryde, at det højst sandsynligt vil eksistere på jorden, længe efter at menneskeheden er blevet udryddet.

Det er svært at undgå kemikaliet 100%, men indtil brugen af PFC bliver bandlyst, og vi finder en måde, hvorpå vi sikkert kan fjerne kemikaliet fra kroppen, så er det bedste, du kan gøre for dig selv og din penis, at kigge efter produkter med, hvor der specifikt står ”PFOA-free” på emballagen.

 

LÆS OGSÅ: 

Her er den perfekte penis – ifølge 105 kvinder

Hvilken kropstype har du?

Klamydia | Her er de symptomer, du ikke bør ignorere

Nyheder | Folk, der drikker sort kaffe er højst sandsynligt psykopater

Vi kender nok alle nogen, som drikker deres kaffe uden nogen form for tilsætning. Det kan måske for nogen være en lidt for bitter oplevelse, når der findes så mange mælkeholdige og søde alternativer. Men nu er der lavet en undersøgelse, der viser en endnu mørkere side, af de folk, som foretrækker deres kaffe helt sort.

Ifølge en rapport udgivet af to psykologer fra University of Innsbruck i Østrig, er der en god chance for, at hvis man rent faktisk nyder en sort kaffe, kan man måske være en psykopat. Dårlige nyheder for kaffesnobber. Nu er det måske på tide at genoverveje den morgenespresso, du har været så afhængig af.

Forskningen, som er offentliggjort som en del af “Appetite: Multidisciplinary Research on Eating and Drinking“, beskriver tegn på, at de personer, der foretrækker en overdrevent bitter eller stærk smag, kan have en tendens til negative personlighedstyper. Ifølge selve artiklen viste undersøgelser på to amerikanske prøver en klar sammenhæng. “Resultaterne af begge undersøgelser bekræfter hypotesen om, at bitter smagspræferencer er positivt forbundet med ondskabsfulde personlighedstræk, med det mest normale forhold til hverdags sadisme og psykopati”.

Graver vi lidt dybere ind i videnskaben, bliver situationen endnu værre for kaffedrikkere. Tidligere undersøgelser har allerede fastslået, at de, der foretrækker sødere smagsoplevelser, har større sandsynlighed for at have “høje niveauer af tilpasning”, ifølge hjemmesiden “Health”. Undersøgelsesforfatterne Tobias Greitemeyer og Christina Sagioglou konkluderede begge, at det omvendte også var sandt. Det betyder, at “resultaterne [af deres eksperiment] antyder, at jo mere folk foretrækker bittert smagende mad og drikkevarer, er stabilt bundet til, hvor mørk deres personlighed er”.

 

Ikke kun kaffe

Denne åbenbaring er dog ikke kun begrænset til en kærlighed til sort kaffe. Greitemeyer og Sagioglou mener også, at korrelationen udvides til at omfatte andre bitre mad og drikkevarer, såsom kale, radiser og tonic-vand. I en nøddeskal betyder del, at hvis du kender nogen, der nyder en sort og stærk morgenkaffe, efterfulgt af en kale super-smoothie, skal du stoppe vedkommende til enhver pris :-p.

På trods af de overbevisende beviser i undersøgelsen har forskerne dog understreget behovet for forsigtighed. I en udtalelse til “Health” fortæller professor i psykologi ved Roosevelt University, Stephen Meyers, at i virkeligheden var sammenhængen mellem smagspræferencer og personlighed sandsynligvis “meget lille”. Han tilføjede at “du er mere tilbøjelige til at lære, om en person har aggressiv eller psykopatiske tendenser i en restaurant ved at se, hvordan de behandler dig eller deres tjener”, end du er ved at overvåge deres kaffevaner. Faktisk siger selv forskerne, at “der er etableret en forbindelse mellem smagspræference og personlighed, men beviserne er stadig knappe”.

Selvom beviserne, som forbinder kaffe og potentielle seriemordere stadig er lidt gennemhullede, forekommer det os klart, at vi har mere grund end nogensinde at nærme sig sorte kaffedrikkere med forsigtighed. Bare fordi nogen kan lide kale, betyder det ikke, at de ikke er Hannibal Lecter. Men man ved aldrig ;-).

 

LÆS OGSÅ:

Forhold | Folk der er venner med deres ekskærester er måske psykopater, viser et nyt studie

Dårlig ånde | Denne simple ingrediens kurerer dårlig ånde

Alkohol | Jo mere du drikker, jo mere intelligent er du

 

Nyheder | Chokolade og rødvin kan hjælpe med at bremse kroppens aldring

Hos FitnessNord er vi selvfølgelig glade for træning. Men vi er også glade for både chokolade og rødvin i moderate mængder. Derfor bliver vi jo ret glade, når der er nye undersøgelser, der viser, at vi godt kan synde med god samvittighed.

 

Du ved måske godt, at begge indeholder et komponent, der hedder resveratrol, som gør, at begge kan være sunde. Men i dag vil vi tale om noget andet, som der muligvis kan bremse, eller endda vende, aldringsprocessen. Research udgivet i journalen BMC Cell Biology viser, at ældre menneskeceller kan forynges ved at bruge kemikalier, der minder om resveratrol.

 

Undersøgelsen blev udført af forskere ved universiteterne i Exeter og Brighton, som begge ligger i Storbritannien. Lorna Harries, som er professor i molekylær genetik ved University of Exeter, ledte forskerne, med Dr. Eva Latorre som en af de førende forskere på holdet. Undersøgelsen bygger videre på tidligere research fra samme universitet, som fandt, at de såkaldte splejsningsfaktorer – der er en type protein – har tendens til at blive inaktive, når vi ældes.

 

I undersøgelsen tilføjede forskerne “resveralogues” eller kemikalier svarende til resveratrol, de aldrende menneskelige celler og opdagede, at disse splejsningsfaktorer blev reaktiverede. Dette gjorde igen ikke kun de gamle celler yngre igen, men cellerne begyndte også at dele igen, som unge celler normalt gør.

 

”Da jeg så, nogle af disse celler blive foryngede i kultiveringsskålen, kunne jeg slet ikke tro det”, fortæller Dr. Latorre. ”Disse gamle celler begyndte at ligne unge celler. Det var som magi”, fortæller hun.

 

”Jeg gentog eksperimentet flere gange, og hver gang blev cellerne yngre. Jeg var meget begejstret for disse implikationer og potentialet for denne research”, tilføjer Dr. Latorre.

 

Hvad er splejsningsfaktorer?

For bedre at forstå konteksten af opdagelsen, forklarede Professor Harries hvad mRNA splejsningsfaktorer er til Medical News Today.

 

“Oplysningerne i vores gener er båret vores DNA”, sagde hun. “Hver celle i kroppen bærer de samme gener, men det er ikke hvert gen, som er tændt i hver celle. Det er en af de ting, der gør en nyrecelle en nyrecelle og hjertecelle en hjertecelle”. Hun siger altså, at alle celler i kroppen stort set er ens – det er bare ikke alle dele af cellen, der er aktiveret.

 

“Når et gen er nødvendigt, bliver det tændt og sender en indledende besked kaldet et RNA, der indeholder instruktionerne til, hvad genet skal være (eksempelvis nyre- eller hjertecelle). Det interessante er, at de fleste gener kan skabe mere end én besked. ”

 

“Den indledende besked består af byggesten, der kan opbevares i eller udelades for at lave forskellige meddelelser,” tilføjede Prof. Harries. “Denne inklusion eller fjernelse af byggestenene sker ved en proces kaldet mRNA-splejsning, hvorved de forskellige blokke sammenføjes efter behov.”

 

”Det er lidt som en opskriftbog, hvor du enten kan lave en vanilje- eller chokoladekage, afhængigt af om du putter chokolade i eller ej”, forklarer hun på et mere forståeligt niveau.

 

Vi har tidligere opdaget, at proteinerne, der afgør om, hvorvidt en byggesten skal forblive eller tages ud. Dette kaldes splejsningsfaktorer. Disse proteiner er dem, der ændres mest, i takt med vi ældes.

 

Seniorer kan leve sundt hele deres liv

“Resultaterne viser, at når du behandler gamle celler med molekyler, som genopretter splejsningsfaktorernes-niveauer, genvinder cellerne nogle funktioner af ungdom”, forklarer prof. Harries.

 

“De er i stand til at vokse, og deres telomerer – kapperne på enderne af kromosomerne, der forkortes, når vi ældes – er nu længere, som de er i unge celler”.

 

“Vi blev ganske overraskede over størrelsen af resultaterne,” siger Prof. Harries til MNT. Hun sagde også, at de foryngende virkninger varede i flere uger, hvilket også var meget spændende. Opdagelsen kan snart forbedre seniorers levestandard.

 

“Dette er et første skridt i at få folk til at opleve normale levetider, men med forbedret helbred i hele deres liv,” forklarer prof. Harries. I samme note siger medforsker Prof. Richard Faragher, fra University of Brighton, at:

 

“I en tid, hvor vores evne til at oversætte ny viden om aldringsmekanismerne og livsstilsrådgivning kun er begrænset af en kronisk mangel på midler, er ældre mennesker dårligt stillede af selvindgivende science fiction. De har brug for praktiske tiltag for at styrke deres helbred, og de har brug for det i går”.

 

Prof. Harries har også delt nogle af forskernes planer for deres fremtidige undersøgelser. “Vi forsøger nu at se, om vi kan finde ud af, hvordan ændringerne i splejsningsfaktoren leder til redning af celler. Der vil snart ske nye gennembrud indenfor dette! ”

LÆS OGSÅ:

Nyheder | 28-årig dør tragisk efter at have spist en skovsnegl som udfordring

Nyheder | Ny forskning viser, at rødt kød er sundt

Ny viden: Et æg om dagen kan sænke risikoen for hjertekarsygdomme

Alkohol | Jo mere du drikker, jo mere intelligent er du

Gode nyheder optil julefrokost-sæsonen! Åbenbart viser det sig, at højere intelligens kan bindes sammen med alkoholforbrug.

 

Ja, du læste rigtigt. Hos FitnessNord anbefaler vi selvfølgelig ikke, at man drikker for meget alkohol. Men nu viser studier, at der er en sammenhæng mellem folks intelligens og den mængde alkohol, de indtager.

Intelligente mennesker drikker mere, sammenlignet med dem, som er knapt så kløgtige, der er tilbøjelige til at drikke mindre. Det fortæller Satoshi Kanazawa, psykolog med speciale i evolutionær adfærd. Grundlaget for denne hypotese – hvorfor mennesker vil have, hvad de vil – er vigtig at forstå.

 

Det ligger i vores historie

Først og fremmest så har alkoholiske drikkevarer ikke altid været tilgængelige. De tidligste mennesker på jorden har måske fuldet sig, men kilden ville have været fermenteret frugt eller andre fødevarer. Produktionen af alkohol skete meget senere, hvilket gør det til en evolutionær nyhed.

“Hypotesen vil derfor forudsige, at mere intelligente personer måske hellere foretrækker at drikke moderne alkoholholdige drikkevarer (øl, vin og destilleret spiritus) end mindre intelligente personer, fordi stoffet og måden det indtages på, begge evolutionære nyheder”, skriver Kanazawa på Psychology Today.

“I overensstemmelse med hypotesens forudsigelse, vokser mere intelligente børn, både Storbritannien og USA, op, til at indtage alkohol både hyppigere og i større mængder, end de mindre intelligente”.

Men det skyldes ikke, at de, der kommer fra en højere socioøkonomisk baggrund, har råd til at drikke mere. Eller de socialiserer i kredse, hvor der generelt drikkes mere, siger han.

“Det ser ud til at være deres intelligens selv, snarere end sammenhænge af intelligens, der får dem til at drikke mere,” tilføjer han. Og det er ikke det eneste: nogle undersøgelser har faktisk vist sammenhæng mellem at drikke alkohol og booste din hjerne. Det er ellers let at antage, at øl gør dig dummere. Især efter at du har set din ven efter en håndfuld fadøl. pesker på jorden har måske fuldeget senere, hvilket gør det til en evolutionær De tidligste mennesker på jorden har måske fulde

Men silikonen, der findes i øl, hjælper faktisk din hjerne ved at beskytte den mod en opbygning af diverse komponenter, der kan føre til en nedgang i din kognitive evne. Undersøgelser fra Loyola University i Chicago viste, at moderate drankere var 23% mindre tilbøjelige til at udvikle Alzheimer’s.

 

Bobler virker også

Champagne har også vist sig at kunne gøre den samme ting. Det skyldes, at champagne indeholder et specifikt kemikalie, der kan bremse den del af hjernen, der er ansvarlig for at hukommelsen siver. Fenolsyre har vist sig at være forbundet med forøgelse hjernens hukommelsesfunktioner, viser flere studier.

Et hold a forskere fra Reading University testede de hjerne-boostende fordele af champagne i 2013. De gav rotter den boblende drik hver dag i seks uger, og udfordrede dem derefter til at gennemføre en labyrint. Rotterne, som ingen alkohol havde indtager, havde en succesrate på 50% i labyrinten, mens dem, der havde nydt godt af boblerne, havde en succesrate på 70%.

Ledende forsker, Edward Neafsey, understreger dog: ”Vi anbefaler ikke, at ikke-drikkere begynder at drikke. Men moderat druk – hvis det virkelig bliver holdt moderat – kan være gavnligt”.

 

Selvom undersøgelserne ikke viser noget om snaps, så kan du stadig gå til de kommende julefrokoster med lidt bedre samvittighed over at drikke lidt mere end normalt.

 

LÆS OGSÅ:

Mandepatter | Hvad er det, og hvordan slipper du af med dem?

Sex | Oralsex på kvinder 3 gange om ugen, svarer til 700g fisk

Nyheder | 28-årig dør tragisk efter at have spist en skovsnegl som udfordring