Sex | Så meget påvirker træning dit sexliv

Hvis du har brug for flere gode grund til at hoppe i træningstøjet lidt oftere, så kan regelmæssig fysisk aktivitet virkelig gøre underværker for dit sexliv!

Motion har masser af fantastiske fordele. Det forbedrer din hukommelse, forhindrer sygdom og hjælper med at styre vægten. Men et andet stort plus er, at træning kan gøre underværker i soveværelset. At være aktiv er et stærkt afrodisiakum for både kvinder og mænd. Kender du følelsen af at fange dit eget spejlbillede i træningscentret og tænke, “damn, jeg ser godt ud” – dén selvtillidsfølelse følger med ind i soveværelset, hvis du træner regelmæssigt. De fleste oplever nemlig, at de både får mere selvtillid og højere selvværd, når de får trænet og jo bedre man har det med sig selv og sin krop, jo mere lyst har man til sex.

Regelmæssig motion styrker nemlig kroppen både fysisk og mentalt. Når man træner, nedsættes kroppens stressniveau. Hvis man er stresset, reagerer kroppen på mange forskellige måder, og det gør libidoen også. Stress får kroppen til at producere mere af hormonet kortisol, som over tid kan mindske interessen for sex. Til gengæld er det bevist, at motion hjælper hjernen med at frigive flere ​​endorfiner; hormonet som giver os følelsen af lykke, og det er en cocktail, der har positiv indflydelse på sexlivet.

Træning giver bedre orgasmer

Som med enhver anden fysisk aktivitet, hjælper den gode form med performancen. Man er mere udholdende i sengen, jo bedre form man er i. Men det er ikke det eneste sted træningen kan gøre underværker. Smidighed og muskelstyrke kan virkelig booste den mere eventyrlystne side af sex. Når der er gang i lidt mere end blot “missionæren”, er det klart nemmere at holde forholdet spændende. Sørger man for eksempel for at aktivere musklerne i mellemgulvet i løbet af sin styrketræning, kan det bidrage til at orgasmen bliver længere og mere intens.

Og det gælder både kvinder og mænd. Mænd og kvinder, der træner regelmæssigt, oplever flere tilfredsstillende orgasmer, og resultatet af forskning fra University of Texas viser, at motion øger seksuel ophidselse hos kvinder. Det betyder, at kvinder efter en træning er mere tilbøjelige til at blive tændte, end kvinder der ikke træner.

Selvom motion kan bidrage til at få et bedre og mere aktivt sexliv, er det vigtigt at finde en god balance. For meget motion kan nemlig have den modsatte effekt og dæmpe sexlysten. Overtræning kan give ubalance i hormonerne og resultere i lav sexlyst, manglende evne til at få og opretholde en erektion, og give træthed. Det kan alt sammen påvirke kroppen, sindet og forholdet negativt. Men som med stort set alt andet, så handler det ikke om at man skal være verdensmester i træningscentret, men at man skal røre sig regelmæssigt.

Man behøver ikke være i sit livs bedste form, før man kan høste frugterne af træningen. Men hvis formen virkelig halter, kan nogle af sideeffekterne, såsom ekstra svedproduktion og åndenød, være lidt af et turn off. Det er de færreste, der har lyst til at ens partner er nødt til at tage en pustepause. Især lige midt i god sex.

Planlæg træningen efter din sexlyst

Det er heldigvis ikke afgørende, hvornår på dagen man træner. Hvis man forsøger at planlægge sin træning efter hvornår på dagen, man har energien til det – men også efter hvornår på dagen, man har mest lyst til sex, så er man allerede langt. Er man for eksempel typen, der gerne vil starte dagen med morgensex, inden man tager på arbejde, så skal man måske klare træningen om aftenen, så man ikke kollapser, inden det kan nå at blive rigtig hedt. Sørger man for at holde sig på den gode side af grænsen, giver en workout en masse energi. Så er det op til en selv at vælge, hvor man dirigerer al den gode energi hen!

LÆS OGSÅ:

Sex | Porno kan gøre mænd bedre vægtløftere, viser en undersøgelse

Træningstips | Disse ting skal du aldrig skal gøre inden træning med vægte

Sexfacts | 3 bivirkninger ved sex, du garanteret ikke kendte

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *