sex kan gavne dit helbred

Sex | 9 måder, sex kan gavne dit helbred

Videnskaben afslører ni måder, hvorpå sex kan gavne dit helbred.

Ifølge den Californien-baserede gynækolog Dr. Sherry Ross, så er der kun få ting i verden, der er bedre for menneskers hjerter, kroppe og sjæle end en god omgang lagengymnastik. 

Det brænder både kalorier og booster dit immunforsvar, og kan sågar modkæmpe tegn på aldring. Flere studier afslører, at regelmæssig sex seriøst kan booste dit velbehag. Sex er endda en naturlig form for smertestillende, og det kan hjælpe mod søvnløshed, tilføjer Dr. Ross. 

I denne artikel gennemgår vi med Dr. Ross ni videnskabeligt beviste måder på, hvordan sex styrker vores helbred og velbehag. 

1) Forbrænder kalorier

Forskere fra University of Quebec of Montreal analyserede 21 heteroseksuelle par, der havde en gennemsnitsalder på 22 år. Resultaterne viste, at kvinder forbrændte i gennemsnit 69,1 kalorier mens de havde sex i knap 25 minutter. Tallet stiger yderligere, hvis du din position er på toppen, i en squat-position, eller mens du får en orgasme. 

Dr. Ross fortæller NetDoctor: “Akten af seksuel intimitet kan være en fantastisk træning og tæller for mange som deres daglige træningsritual.”

2) Booster dit immunforsvar

En undersøgelse foretaget af Indiana University fandt frem til, at kvinder med et sundt sexliv producerer større mængder af antistoffer, som modkæmper infektioner.

“Regelmæssig sex opbygger et stærkere immunforsvar og bekæmper almindelige sygdomme såsom forkølelser. Sex hjælper også med at sænke dit blodtryk og sænker risikoen for hjerteanfald,” siger Dr. Ross.

3) Forhindrer inkontinens

For kvinder, som lider af urininkontinens, hvilket er almindeligt efter fødsel, kan Kegel-øvelser integreres i dit sexliv. Det styrker din bækkenbund og forbedrer din blærekontrol. Som ekstra bonus øger sådanne øvelser også orgasmer for både dig og din partner.

4) Sex er et naturligt smertestillende

Når de genitale muskler sammentrækker, giver det en behagelig følelse, som kan reducere ubehag, du oplever ved kramper, hovedpine og ledsmerter, forklarer Dr. Ross.

Hun tiløjer, at hvis du holder øje med din cyklus og planlægger en orgasme umiddelbart inden din menstruation, kan det forhindre den hæmmende ubehag.

5) Hjælper mod søvnløshed

Efter en orgasme frigiver din krop endorfiner og hormonet prolactin. Det afslapper både din krop og din hjerne, hvilket fremmer søvnen, siger Dr. Ross.

6) Forbedrer chancen for undfangelse – også selvom du ikke har ægløsning

Forskere fra Kinsey Institute og Indiana University har fundet frem til, at kvinder som har sex, når de ikke har ægløsning, skaber et miljø i deres livmoder der er mere gæstfrit for voksende fostre.

Dette skyldes, at orgasmer aktiverer immunsystemet, som så forbereder kvindens krop til en mulighed for graviditet. 

7) Forbedrer mental sundhed

Ifølge sexterapeuten Vanessa Marin, så forårsager hud-mod-hud-kontakt, at kroppen frigiver oxytocin. Det er et hormon, der også er kendt som ‘nusse-hormonet’.

Det kan reducere angst og stress, mens det fremmer følelsen af tæthed.

8) Sex forebygger rynker

I 2013 adspurgte den britiske neuropsykolog, Dr. David Weeks, flere end 3500 mennesker om deres sexliv over 10 år. 

Resultatet viste, at dem med et regelmæssigt og sundt sexliv ser op til syv år yngre ud, end dem der ikke får sex to-tre gange om ugen.

Dr. Weeks mener, at det skylder frigivelsen af endorfiner. De booster blodcirkulation og nedsætter stress. Samtidig øger de produktionen af menneskelige væksthormoner, hvilket fremmer hudelasticitet.  

9) Øger dine kognitive evner

Ifølge en undersøgelse, der blev publiceret i Journals of Gerontology, præsterede seksuelt aktive ældre bedre i verbale og visuelle tests. Dette kan igen skyldes frigivelsen af oxytocin og ‘happy-hormonet’ dopamin. De er har begge vist sig at være forbundet til en øget kognitiv evne.

LÆS OGSÅ:

5 måder, en usund kost kan ødelægge dit sexliv på

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *