Pre-Workout faldgruber | 6 ting du aldrig bør gøre før din workout

Undgå disse 6 ting før din workout for at sikre dig, at du får det bedste ud af din træning.

Der findes massevis af artikler om, hvordan du bedst forbereder krop og sind, inden du giver den maks. gas i træningscenteret – alt fra hvad du skal spise, hvilke kosttilskud du skal tage, og hvordan du bedst forbereder dig mentalt.

Men her får du en lidt anderledes tilgang til det, så du finder ud af, hvilke ting du skal undgå, inden du giver den gas. Er du klar? Her kommer det!

1. Lad være med at sove for længe

Selvom det sommetider kan være nødvendigt med en lur inden træning, bør du forsøge på ikke at sove mere end 30 minutter. Undersøgelser viser, at en kort power-nap på 20-30 minutter kan øge energi og fokus, men til gengæld kan det have den omvendte effekt, hvis du sover længere end det, så du ender med at føle dig endnu mere udmattet end før hovedet ramte puden. Så hold din power-nap kort!

2. Lad være med at strække ud

Ja, jeg ved det godt! Du har garenteret hørt, at du netop skulle sørge for at strække ud inden træning. I lang tid mente man, at det var korrekt protokol at lave statiske udstrækningsøvelser, før man ramte vægtene, men i de senere år har undersøgelser vist, at dette faktisk er kontraproduktivt.

Når du strækker en “kold” muskel kan det føre til skader som forstrækninger, men det kan også nedsætte styrken i øvelser, som involverer de muskler, som er blevet strukket.

3. Lad være med at dyrke HIT cardio

Der intet galt i at udføre lidt cardio med medium intensitet, før du går i gang med vægtene, da dette er en effektiv måde at brænde fedt, mens du beskytter din evne til at opnå styrke og muskelmasse. HIT cardio, til gengæld, er høj intensitet og vil nedsætte dine evner og forstyrre den anabolske proces, hvis det udføres umiddelbart før du begynder at løfte vægte.

4. Lad være med at blive stresset

Okay, det er måske nemmere sagt end gjort. Men stres er virkelig en dræber for dine muskler. Når man er i en tilstand af stres, vil kroppen frigøre højere niveauer af kortisol, som nedbryder muskelvæv og som fremmer opbevaringen af fedt. Desuden vil stres og bekymring begrænse din evne til at koncentrere dig, begrænse aktivering af muskelfibre og muligvis forårsage skader på grund af manglende fokus på korrekt form.

Igen ja, det er nemmere sagt end gjort, at man skal undgå stressede situationer, men prøv i al fald at tænke over det, så du så vidt muligt holder stres udenfor træningscenteret.

5. Lad være med at ‘overdo it’ når det kommer til stimulanser

Der er absolut intet galt i at indtage noget koffein eller pre-workout produkt af høj kvalitet, så du kan få et boost inden din træning. Men lad være med at tage for meget. Hvor moderate niveauer af stimulanser kan forbedre din energi og dit fokus, kan for meget føre til hurtig hjertebanken, kvalme og angst, hvilket på ingen måder vil gøre noget godt for din workout.

6. Lad være med at spise alt for meget

Den rette næring inden træning er essentiel for at præstere bedst muligt samt for at forbedre muskelvækst og restitution, men for meget af det gode kan være farligt. Når du spiser for meget inden en workout kan det give smerter/ubehag i maven, hvilket heller ikke gør noget godt for din træningssession. Derudover, hvis din mave er overbelastet med at fordøje en stor mængde mad, så vil mere blod løbe i den retning end i musklerne, hvilket vil reducere dit pump og effektiviteten af hver øvelse.

Så tænker over disse ting fremadrettet og forsøg at holde søvn, mad, kosttilskud osv. på et moderat niveau lige inden din træning, så du kan give den absolut alt, du har!

LÆS OGSÅ:

6 Madvarer som Booster dit Testosterontal og Øger din Sexlyst

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *