cockrings

Sex | de 7 mest typiske misforståelser om cockrings

De fleste myter om sex og cockrings har ofte slet ikke hold i virkeligheden. Imaginære fabler, der ikke har hører hjemme i 2019. For eksempel historier om arrige vaginare, der bider fra sig, hvis man kommer for tæt på,  eller vandrehistorien om filmstjernen, der tog på skadestuen med en hamster helt deroppe, hvor solen ikke skinner. Når det kommer til cockrings, er er dog nogle ting, du skal holde øje med alligevel. Lad os kigge nærmer på den lille hjælper med det store repertoire.

Hvad er en cockring?

En cockring er, hvad vi på dansk måske ville kalde for en penisring. En indsnævrende aftagelig ring, der sættes på ved basen af penisskaftet eller pungen, som hjælper med at pumpe blodet ud i pikken og sørger for, at det bliver der, så man kan opretholde en stærkere og længere erektion. Ringene fås i forskellige materialer efter behov; silikone, læder, gummi eller metal.

”For mænd med potensproblemer fanger cockrings blodet inde i penisskaftet, hvilket hjælper med at holde erektionen længere,” forklarer Dr. Brian Steixner, chef for urologi ved Atlanticare Regional Medical Center i New Jersey.

Cockrings plejede at være løsningen for mænd med potensproblemer, men siden Viagra er blevet allemandseje, er det ikke længere sagen. Nu er hovedparten af cockring-brugere sunde og raske mænd, der blot gerne vil have en fastere og længere erektion.

Ikke desto mindre, florerer der stadig myter om cockringsr. En rundspørge, for at finde ud af hvorfor mænd ikke havde prøvet cockrings endnu, viste, at mange troede, ”det var for gamle mænd” eller ”de have bare ikke brug for det det”. Vi har samlet de syv største myter vedrørende cockrings og talt med eksperter om dem her.

Myte #1: Cockrings er kun for gamle mænd med potensproblemer

”Cockrings er kun for ældre mænd, der har problemer med at få den op at stå. Det problem har jeg ikke, så hvorfor skal jeg bruge det?”

Mange mænd tror, at hvis de ikke har problemer med at få erektion, så har de ikke behov for en cockring. Men altså. Du har jo heller ikke decideret brug for chokoladesauce på din is, men hvor meget bedre smager det ikke lige? Selv hvis du ikke har potensproblemer, så kan en cockring gøre din erektion både hårdere og vare længere. Det er en win-win-situation for både dig og din partner.

Steve Callow er grundlægger af sexlegetøjsfirmaet Perfect Fit, og han sammenligner cockrings med sportsudstyr. ”Jeg kan let lave pull-ups uden elastik, men med elastik kan jeg lave 25% mere,” siger han. ”Jeg kalder cockrings for udstyr til den seksuelle atlet. Det kan godt være, du ikke har brug for det, men det kan gøre dig bedre i sengen.”

Myte #2: Cockrings er unødvendige og irriterende

”De er for distraherende”

Der er en forestilling omkring, at cockrings er for unødvendige i sengen, eller de egentlig ikke gør så meget for at forstærke din eller din partners nydelse.

Det kan snildt være, du tænker, at spænde en ring om pikken er for distraherende, men det ikke nødvendigvis sandt. Mange cockrings findes med en vibratorforlængelse op til ti centimeter lang. Det kan være skønt for din kvindelige partner, da det betyder, du kan stimulere klitoris under sex. Og den kan også stimulere dig. Hvis du drejer ringen, så den rammer toppen af pungen, så får du nydelse gennem vibrationerne.

Myte #3: Cockrings er kun for de kinky typer

”Er de ikke kun for mænd, der er til kinky ting, har fetishes og er til mænd?”

Det er korrekt, at cockrings er populære i både BDSM- og LGBT-miljøerne, men undersøgelser viser, at der er flere og flere hr. og fru. Danmark, som køber cockrings end tidligere.

Callow fortæller, at opfattelsen af cockrings ændrer sig. Han siger, at han nu sælger flere cockrings til heteromænd end til homo-markedet. ”Jeg tror, det er et tegn på skiftende tider. Folk er mere åbne omkring sex og sexlegetøj, og det er ikke så stort et tabu, som det var førhen siger han.

Myte #4: En cockring hiver fat i dine kønshår

”Den vil hive mine pubeshår ud!”

 Ja, det kan ske. Men hvis du køber en cockring, der har et blødt silikonelag (eller en metalring), så er det usandsynligt, det sker. Ellers kan du jo altid overveje, om du måske skulle trimme dine hår dernede eller rocke det helt glatte look.

Myte #5: En cockring kan sidde fast på din penis

Helt ærligt? Ja, det kan ske. Men det er usandsynligt. En cockring kan sidde fast, hvis du tager en mindre størrelse på, når du er slap, og den bliver for stram, når du er erigeret. Derfor er det supervigtigt, at finde en størrelse, der passer dig perfekt. Det kan hjælpe, hvis du laver lidt matematik først, siger Callow.

”De fleste cockrings har en størrelse, hvilket normalt er diameteren,” siger han. ”For at finde størrelse rundt om din penis, skal du tage et fleksibelt målebånd rundt om det område, du vil sætte ringen på. Dividér det mål med π (pi = 3,14159), og du har din diameter,” siger han. Brug eventuelt et snørebånd, hvis du ikke har et fleksibelt målebånd, og mål derefter hvor langt snørebåndet er. ”Husk at måle pikken, når den er stiv,” tilføjer han.

Hvis det virker som for meget arbejde, så køb eventuelt en justerbar ring i læder.

”Jeg anbefaler altid de justerbare ringe til begyndere, eller folk der har en skræk mod cockrings. De kan fås både i lasso-stil eller i læder med klik-knapper.”

Der er også en anden måde, hvor den kan ende med at sidde fast: Hvis du falder i søvn med den på!

”Der var engang en ældre mand, der faldt i søvn med den på. Han vågnede og så, at alt omkring den var svulmet op og blevet rødt, og han kunne ikke få den af. Vi blev nødt til at skære cockringen af,” fortæller Dr. Steixner. Så denne myte gentager vi lige igen: Det kan ske, så lad nu være med at gå i fodsporene på den uheldige, ældre mand. Tag den af, inden du falder i søvn. Det er ikke så svært og bør ikke være grunden til, du ikke giver en cockring en chance.

Myte #6: Cockrings skader din hud

”Der var en mand, der brugte en babys hagesmæk til at snøre om pikken som en slags hjemmelavet cockring. Han festede i dagevis og lod den være på. Da han var færdig, var området rødt og inflammeret og meget af huden var væk, fordi han havde afskåret blodtilstrømning til huden,” fortæller Callow.

Det burde være en selvfølge, men lad være med at blive for eksperimenterede med at lave dit eget legetøj. Hjemmelavede cockrings er næsten en garanti for en tur på skadestuen! Hold dig til at købe deciderede cockrings fra sexbutikkerne, så undgår du uden tvivl at bekræfte denne myte!. 

Myte #7: Cockrings får din penis til at falde af

Igen, så er dette scenarie meget usandsynligt – men teknisk set er det muligt. I teorien kan en penis få permanent skade, hvis en cockring bliver siddende på for længe, og den er for stram.

En cockring gør sit arbejde og giver et tryk, der forhindrer at blodet løber væk fra fra penis. Men den sætter også pres på huden og andre nærliggende ting, såsom fedt og urinrør. Dette tryk kan forårsage, at cellerne dør og lave alvorlig skade, hvis den bliver på for længe.

Så hvad har vi fundet frem til her? Hvis du er interesseret i en cockring, så er er der tre ting, du skal have i tankerne. 1) Sørg for at få den rette størrelse, 2) brug den kun i 20-30 minutter under sex og 3) aldrig nogensinde fald i søvn med den på! Hvis du følger disse tre tips, så kan vi garantere, at din sexoplevelse bliver vildere!

LÆS OGSÅ

Facts | Den varme sommer har en usædvanlig effekt på din penis

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *