Onani

Sex | 7 gode grunde til at onanere meget mere

En nyere undersøgelse har vist, at 84 procent af amerikanerne – herunder 92 procent af mændene og 72 procent af kvinderne – onanerer. Selvom næsten alle onanerer, taler mere end halvdelen (55 procent) aldrig om det! 

Onani har en overraskende mængde sundheds-, skønheds- og forholds-fordele, lige fra at give dig glødende hud til at sove bedre. Hvis du har brug for en undskyldning (eller bare en god grund) til at onanere mere, giver vi dig syv her! 

1. Du får renere hud af at onanere

Har du nogensinde kigget i spejlet efter at have haft sex og bemærket din efter-sex glød? Selvom du måske tror ​​det er på grund af varmen, er det i virkeligheden dine hormoner. Ifølge den anerkendte parterapeut Paul Hokemeyer, kan onani have nogle seriøst æstetiske fordele, og det er meget billigere end en ansigtsbehandling. “Når vi får orgasme, frigiver vores krop en række hormoner, inklusive dopamin og oxytocin, som udover at føles vidunderligt også får os til at stråle som diamanter,” forklarer han. Den gode nyhed er, at du kan duplikere det ønskede look, selvom du ikke har en partner til at hjælpe dig!

2. Onani gør dig gladere

De fleste af os har oplevet den fantastiske følelse, der overvælder os efter en ordentlig rusketur. Og gæt hvad? Det er ikke kun din fantasi. Ud over at få vores hud til at gløde, er de samme hormoner, der frigives i en orgasme – inklusive dopamin og oxytocin – humør-boostere, hvilket får os til at “føle os tilpas med os selv og verden omkring os”, ifølge Dr. Hokemeyer. Så ja, sex (såvel som onani) er en slags “naturlig lykkepille”. Og du har ikke brug for en anden person eller en recept for at høste fordelene. “De er naturens gave,” siger han om hormonerne, “og de bør nydes hyppigt.”

3. Det giver en god nats søvn

Hvis du nogensinde føler, du sover bedre efter sex, har du fat på noget. Ifølge National Sleep Foundation har en orgasme store fordele for din nattesøvn. Igen har det at gøre med de hormoner, der frigives. Ikke kun øger det oxytocin, det sænker også det stressrelaterede hormon kortisol, som begge hjælper med søvnen. Orgasmer frigiver hormonet prolaktin, som gør dig afslappet og søvnig. “Der er ingen bedre søvn end efter en orgasme,” siger Dr. Hokemeyer. “Hvorfor nægte sig selv en god nats søvn, når man har muligheden for at opnå det gennem onani – hver eneste aften?”

4. Vent, det kan forhindre hvad? 

Ifølge forskere kan en orgasme om dagen holde prostatakræft – som påvirker cirka en ud af ni mænd i løbet af deres levetid – væk. Den er god nok! En undersøgelse fra 2015 fra Harvard Medical School og Brigham And Women’s Hospital konkluderede at deltagere, der har udløsning mere end 21 gange om måneden, havde en 22 % lavere risiko for at få sygdommen. Mens det er ukendt, hvordan nøjagtigt de to ting er forbundet, mener fertilitets-ekspert, Paul Turek, at det har at gøre med om kroppen kommer af med sæden. “Mit gæt er, at det sandsynligvis er sundere at bruge systemet til det, det er beregnet til, end at lade være,” siger han til LIVESTRONG.COM. Tænk på det som en slags ‘brug det inden det bliver dårligt’-teori. 

5. Mistet kontrollen? Du kan hjælpe dig selv

Vi lever i en kaotisk og stressende verden. “Onani gør det muligt for os at slippe ud af kaosset og genvinde kontrollen over vores kroppe og følelser”, forklarer Dr. Hokemeyer. Dette gælder især for Millennials, som onanerer meget oftere end nogen anden aldersgruppe. Ifølge en nylig undersøgelse onanerer 57 % af Millennials ugentligt, noget Hokemeyer tilskriver kravene fra deres karriere såvel som adgang til online-dating og hook-ups. “Gennem onani kan vi slippe alle disse bekymringer og finde glæde i et intimt og sikkert forhold til os selv.”

6. Onani kan hjælpe dig med at tabe dig på en meget interessant måde

Oxytocin er dybest set et kærlighedshormon, som både hjælper dig med at se godt ud, have det godt og sove godt, og desuden kan dens frigivelse under orgasme bremse din sult. “Vi glemmer, at mennesker er dyr med primitive og instinktive overlevelsesbehov,” forklarer Dr. Hokemeyer. “Når vi benægter os selv et aspekt af disse behov, kompenserer vi. Folk, der benægter sig selv den glæde, der kommer af sex, har en tendens til at overkompensere på andre områder, f.eks. Ved at spise for meget.” Hvor meget betyder oxytocin for vægten? En undersøgelse fandt, at når vi frigiver oxytocin, får vi mindre lyst til at spise og mere motiverede til at reproducere. Så sex (og onani) kan på sin vis erstatte mad!

7. Det kan gøre dit forhold og sex bedre

Nogle mennesker antager, at onani har en negativ indflydelse på forhold og sexliv generelt (antagelsen er, at sex erstattes med onani). Men det er ikke nødvendigvis tilfældet. Det viser sig nemlig at mænd og kvinder, der regelmæssigt onanerer, ikke har mindre sex. Men de ser onani som et supplement til sex. Så du kan sagtens have masser af sex og stadig nyde noget alenetid under dynen!

LÆS OGSÅ:

7 facts om sperm, du måske ikke kendte!

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *