sperm

Sex | 7 facts om sperm, du måske ikke vidste

Sperm kan bruges til så meget mere end blot at lave en baby. Her er syv facts, du nu nok ikke kendte om sæd.

 

Vi ved alle, at sperm spiller en væsentlig rolle, når det kommer til at lave en baby. Det er vist basis biologi. Men vidste du også, at sperm ikke kun befrugter æg, og der er en hel liste af ting, som det er i stand til at klare.

I gennemsnit producerer en mand mellem 80 og 300 millioner sædceller, hver gang han ejakulerer. På trods af det, skyldes over 60% af frugtbarhedsproblemer dårlig sæd, ifølge frugtbarhedseksperter, så det er vigtigt at holde dine svømmere sunde.

Bortset fra ulemperne med fertilitetsproblemer er der meget, du måske ikke vidste om sædceller. Efter denne artikel, bliver du meget klogere.

 

1. Sperm hjælper med at forebygge depression hos kvinder

Research viser, at kvinder, der dyrker ubeskyttet sex eller oralsex, er indre tilbøjelige til at få en depression. Ifølge fertilitetseksperten Dr. Andrew Orr har disse kvinder bedre humør og sundere immunforsvar og er generelt gladere. Han tilføjer dog, at det kun anbefales at dyrke ubeskyttet sex, hvis man er i et sundt og monogamt parforhold.

Sperm hjælper med at øge oxytocin, prostaglandiner og serotonin hos kvinder, ifølge en undersøgelse fra The University of New York.

 

2. Sperm gør dig mere frugtbar

Du tænker måske nok; ”Øh ja, selvfølgelig gør sperm dig mere frugtbar”. Men det er ikke helt, hvad det handler om.

Spermen er ikke kun fartøjet, som bliver brugt til at transportere sædcellerne. Det spiller også en væsentlig rolle i at aktivere ægløsningen. Forskere har opdaget, at proteiner i væsken også virker som et hormonalt signal til den kvindens hjerne. Det aktiverer derved andre hormoner, som sender signaler til æggestokkene om at udsende et æg.

 

3. Du kan bruge det i madlavning

Yes, du læste det helt rigtigt. I madlavningen. Der findes nemlig deciderede kogebøger, der bruger sperm i deres opskrifter.

En af dem hedder Natural Harvest – A Collection of Semen-Based Recipes. Her bliver sperm beskrevet som ”ikke blot næringsrigt, men det har også en vidunderlig tekstur og fantastiske madlavningsegenskaber. Som fin vin og oste, så er smagen af sperm kompleks og dynamisk”.

Om du vil lade det komme an på en prøve, lader vi være helt op til dig.

 

4. Det hjælper ægget med at implantere sig i livmoderen

Når sæden endelig har fertiliseret ægget, så stopper det ikke sit arbejde der.

Undersøgelser viser, at sperm rent faktisk hjælper med fosterimplantation ved hjælp af forskellige kemikalier og hormoner. Alligevel er der mange, der bliver frarådet at have sex efter IVF-behandling.

Dr. Orr fortæller derfor, at man bør have mere sex og ignorer de uddaterede ting, man bliver fortalt og i stedet lytte til nyere forskning, der siger sex er godt.

 

5. Sperm er godt for huden

Sperm kan hjælpe med at få huden til at se sund ud, men alligevel er det nok ikke alle, der har lyst til at smøre det i ansigtet.

Men sperm indeholder mineraler såsom zink, vitamin C, prostaglandiner, kollagen, vitaminer, aminosyrer og mange andre helseting, der gør huden godt. Bioforskning er navnet på et norsk firma, der har syntetiseret disse komponenter fra spermen og lavet en ansigtscreme af det.

Ifølge Bioforskning så er deres creme, Spermine, 30 gange så effektiv som vitamin E, og den kan forsinke aldringsprocessen med 20%.

 

6. Sædkvaliteten bliver ikke bedre af at holde det inde

Prøver I at blive gravide? Og har du holdt spermen inde, så din sæd har den bedste kvalitet, når I endelig skal have sex? Sorry venner, men sådan fungerer det ikke i praksis.

Undersøgelser har vist at regelmæssig ejakulation forbedrer sædkvaliteten. Derudover så hjælper regelmæssig ejakulation også med at holde din prostata sund og rask.

 

7. Sæd kan ikke overleve udenfor kroppen særlig længe

Har du nogensinde hørt den myte, at sæd kan leve i vagina flere dage efter sex? Hvem end, der har fortalt dig det lyver.

Efter ejakulation i en kvinde så vil hovedparten af de 300 millioner sædceller, du sender afsted, dø indenfor en time, og kun omkring 5-10 sædceller overlever faktisk hele turen til æggestokkene, hvor over halvdelen af disse så vil dø. Spermen bliver dræbt af syrer. Eller af kvindens immunsystem. Ellers dør de på vejen eller farer vild livmoderen.

Det er kun de stærkeste, der overlever konkurrenceløbet mod graviditet. I nogle tilfælde har spermen levet i flere dage, men chancerne for at det sker er meget smalle.

 

LÆS OGSÅ:

Onani | 10 gode grunde til, at du skal onanere noget mere

7 ting, din slappe erektion fortæller dig

Sex | Oralsex på kvinder 3 gange om ugen, svarer til 700g fisk

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *