Træningstips | Disse ting skal du aldrig skal gøre inden træning med vægte

Der er skrevet hundredevis af artikler om, hvordan man bedst forbereder sig før en træning, hvor alle emner fra, hvad du skal spise, hvilke tilskud du bør tage og hvordan du fokuserer dit sind, bliver bragt op. Men med denne artikel besluttede vi os for at angribe det fra en anden vinkel. Her har vi samlet nogle af de ting, du netop ikke skal gøre inden en træning. Så undgå disse faldgruber, næste gang du træner.

 

1. Lad være med at sove over dig

Selvom der intet er i vejen med at tage en kort lur for at genoplade batterierne, inden du skal træne, så bør du aldrig sove mere end 30 minutter. Undersøgelser har vist at en power-nap på 20-30 minutter markant kan øge dit energiniveau og fokus, men at sove længere end det, vil resultere i den modsatte effekt. Det gør dig faktisk mere træt, end før din hoved ramte puden.

 

2. Lad være med at strække ud

I utrolig lang tid var det en del af protokollen, at man skulle strække musklerne ud, inden man begyndte sin træning med vægte. Men nyere undersøgelser viser, at det faktisk er kontraproduktivt. For det første kan det lede til skader i dine muskler og led, hvis du strækker en ”kold” muskel. For det andet kan det faktisk formindske din styrke i øvelser, der involverer en muskel, der er blevet strakt.

 

3. Lad være med at lave HIIT Cardio

Der er ikke noget i vejen med at dyrke medium-intensitets konditionstræning, inden du går i gang med at løfte vægte, da dette er en effektiv måde at forbrænde kropsfedt på, mens du bevarer din krops evne til at øge muskelmasse og styrke. Men den intense natur af HIIT vil formindske din styrke, og vil påvirke den anabolske proces, hvis det bliver gjort umiddelbart inden din vægttræning.

 

4. Lad være med at blive stresset

Stress er virkelig en ”muskel-dræber”. Når du udsætter din krop for stress, så vil kroppen udgive større mængder kortisol, som nedbryder muskelvæv og opfordrer kroppen til at ophobe kropsfed. Derudover vil stress også påvirke din koncentrationsevne, hvilket leder til begrænsning af muskelfiber-aktivering. Det vil højst sandsynligt lede til skader, grundet manglende fokus på korrekt form. Så prøv at undgå stressede situationer hvis muligt, inden du tager i centeret.

 

5. Lad være med at overbruge stimulanter

Der er bestemt ikke noget i vejen med at indtage noget koffein eller et højkvalitets pre-workout-produkt, som et godt boost inden din træning. Men lad endelig være med at overbruge det! Mens moderate niveauer af stimulanter kan forbedre din energi og fokus, så kan for meget medføre hjertebanken, kvalme og angst. Det siger vist sig selv, at ingen af disse ting er med til at give dig en ordentlig træningsoplevelse. Så begræns dit indtag af disse produkter inden din træning, så du ikke mister dyrebar tid og energi.

 

6. Lad være med at overspise

Pre-workout-produkter er essentielle for at opnå en intens træning, der også hjælper med at øge din muskelmasse. Men for meget af en god ting kan også være farligt. Hvis du spiser for meget mad inden din træning, kan det lede til mavekramper og smerter samt kvalme. Ingen af disse er din ven under en svedig træning med vægte. Udover det, så hvis din mave er bebyrdet med at skulle fordøje en ordentlig omgang mad, så vil kroppen lede mere blod til der end ind til dine muskler. Det vil formindske effektiviteten i næsten enhver øvelse.

 

LÆS OGSÅ:

10 tips, du bør følge, inden du melder dig ind i et nyt træningscenter

Pre-workout mad | 10 madvarer, der optimerer din træning

Træning & Sex | 6 måder din træning gør underværker for dit sexliv!

 

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *