6 Fordele ved Vinterbadning

Det lader til, at vinterbadning er det helt nye denne vinter, og måske er du hoppet med på bølgen (hæhæhæ).

Uanset hvad du tænker om vinterbadning, kan vi fortælle dig, at der er nogle helt fantastiske sundhedsfordele ved at give krop og sind sit livs kuldegys. Overordnet findes der 6 fordele ved vinterbadning.
Mange som bader i kold vand har formået at øge både deres forventede levelader og deres generelle livskvalitet.
Sammen med en afbalanceret diæt kan du forvente bedre generel sundhed.

Derfor, hvis du vil forbedre din livskvalitet så overvej at tage en kold dukkert. Det vil være en af de bedste beslutninger, du tager.
Her får du 6 fordele ved vinterbadning:

1. Boost dit immunforsvar
Effekten det kolde vand har på dit immunforsvar er blevet studeret en del. Kold vand hjælper med at øge antallet af hvide blodceller, fordi kroppen tvinges til at reagere på de nye, barske omstændigheder. Over tid bliver din krop bedre til at mobilisere sit forsvar.
Der er en grund til, at folk der dyrker vinterbadning sjældent bliver syge.

2. Du får et boost af endorphin
Endorfiner er det, hjernen producerer, når vi har det rigtig godt. Vinterbadning er en form for træning, og træning har vist sig at være god mod depression. Vinterbadning bringer os tættere på smerteterskelen. Når vi mærker smerte, frigives endorfiner for at hjælpe os med at bearbejde det.
Derfor frigives endorfiner under vinterbadning.
Hvem kan sige nej til et par ekstra endorfiner?

3. Det forbedrer din blodcirkulation
Vinterbadning tvinger blodet til overfladen og skubber kulden nedad. Med andre ord, det hjælper os med at varme vores lemmer.
Hvis eksponeringen gentages mange gange, tilpasser vi os til kulden.
Hos ældre og mere udsætte mennesker, er dette essentielt. Det hjælper dem til bedre at udholde barske vintre. Årstiden bliver mindre af en risiko.

4. Det øger din libido
I gamle dage var kold vand en metode til at undertrykke seksuelle lyster. Men faktisk øger det din libido. Et dyp i koldt vand booster produktionen af østrogen og testosteron og tilføjer derved en fordel til fertilitet og libido.
Fordele ved en øget libido inkluderer højere selvværd og bedre humør.

5. Det forbrænder kalorier
Hjertet er nødt til at pumpe hurtigere, og kroppen må arbejde hårdere for at holde varmen under vinterbadning. Overordnet forbrænder du flere kalorier, end når du svømmer i varmere vand. Ideen om at du forbrænder flere kalorier, når du drikker koldt vand, er muligvis en myte, men det er et faktum, at koldt vand reducerer kropstemperaturen så meget, at kroppen er nødt til at handle.

6. Det reducerer stres
Stres er en dæmon i den moderne verden og noget, vi aldrig rigtig er forberedte på. At reducere stres betyder, at du vil få det bedre, du vil føle dig mere optimistisk, og du vil være mere robust overfor stresfulde tider.
Vinterbadning stresser kroppen fysisk og mentalt. Mange studier har bevist sammenkædningen mellem koldt vand og reducering af stres.
Vinterbadere er ofte mere afslappede af natur og samtidig stærkere, når de oplever modgang.

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *