fødevarer der booster dit stofskifte

Ernæring | 15 fødevarer der booster dit stofskifte

Der er en overflod af pulvere og drikke på markedet i dag, som hævder at forbrænde fedt og øge dit stofskifte. Den reelle virkning af ​​disse “magiske” produkter efterlader os lidt skeptiske. Når det gælder varig indvirkning på dit stofskifte, er der intet, der er så effektivt som at spise gode, friske fødevarer! 

Dette kommer sandsynligvis ikke som nogen overraskelse, men de bedste stofskifte-boostere kommer fra simple råvarer. At gå efter farvestrålende frugter og grøntsager er den nemmeste måde at udse sig de mest næringsrige varer hos købmanden. De er fyldt med vigtige vitaminer og næringsstoffer, der øger dit stofskifte og giver kroppen den næring, du har brug for.

Når alt kommer til alt kan du prøve alle de eventyrlige diæter, du ønsker, men sandheden er, at du skal spise god, rigtig mad, hvis du ønsker at opretholde en sund vægt. Når du alligevel skal spise, kan du lige så godt spise mad, der sparker dit stofskifte i højeste gear. Skynd dig at føje disse 15 stofskifte-boostende fødevarer til indkøbslisten, hvis de  ikke allerede har fast plads i dit køkken!

1. Linser

Får du nok jern? Mere end 20% af kvinder gør ikke. Din krop har brug for jern for at udføre sine kalorieforbrændingsprocesser effektivt. Jern letter strømmen af ​​ilt gennem kroppen, hvilket hjælper med at øge energi og dit stofskifte. Bare en enkelt kop linser giver dig hele 35% af dit daglige jernbehov plus protein og fiber, som hjælper med fordøjelsen og holder dig mæt i lang tid.

2. Korsblomstrede grøntsager

Korsblomstrede grøntsager, som broccoli, kål, blomkål og rosenkål, indeholder tre essentielle næringsstoffer, der styrker dit stofskifte: B-vitaminer, calcium og vitamin C. De har også et højt vand- og fiberindhold, hvilket er en kombination, der øger din krops evne til at forbrænde fedt.

3. Bønner

Bønner (tænk røde og sorte, ikke baked) er stofskiftestimulerende og fyldt med fibre, hvilket sænker insulinniveauet efter du har spist og forbedrer insulinfølsomheden over tid. Resultatet? Din krop holder på mindre fedt. B-vitaminer og zink i bønner øger testosteron, hvilket hjælper med at højne energiniveauet og opbygge kalorieforbrændende muskler.

4. Magert kød

Din krop arbejder hårdere, når du fordøjer protein, end når den fordøjer fedt eller kulhydrater. At spise godt magert kød som hvid kød kylling og kalkun hjælper med at fremskynde din forbrænding simpelthen fordi de kræver så meget energi at fordøje dem fuldt ud. Desuden hjælper protein med at bevare og opbygge din muskelmasse.

5. Bær

Det er bevist, at bær er gunstige for stofskiftet. De små smagsbomber stabiliserer glukoseniveauet og reducerer kropsfedtprocenten. At spise røde bær har også en positiv indvirkning på hjerte-kar-sundhed. Desuden kan de hjælpe med at sænke kolesterolniveauer og er spækket med gode fibre og antioxidanter. 

6. Havregryn

Havregryn holder ikke kun dine insulinniveauer lave, de forhindrer at blodsukker-spikes, der signalerer at kroppen skal opbevare fedt. De indeholder også masser af fiber, og når din krop nedbryder den fiber, forbrænder den kalorier!

7. Citrusfrugter

Citrusfrugter, især citroner og grapefrugter, er gode for fordøjelsen. De har lavt sukkerindhold og indeholder en antioxidant, der kan hjælpe med at sænke dit blodsukkerrespons efter måltider – og C-vitamin hjælper din krop med at forbrænde fedt hurtigere.

8. Chilipeber

Krydret mad har naturlige kemikalier i dem, der fyrer op under din forbrænding. Capsaicin, forbindelsen, der gør peber stærk, er også netop det, der hjælper din krop med at forbrænde mere energi. Kan du ikke håndtere røde chilipebre? Blot en knivspids cayennepeber har vist sig at forøge stofskiftet med op til 25% i tre timer efter at du har spist, samtidig med at det holder appetiten nede.

9. Kanel

Flere krydderier er kendt for at booste stofskiftet, men kanel bremser også din søde tand, hjælper med at balancere dit blodsukker og forbedrer insulinfølsomheden. Føj den til din dessert eller morgenmad for at stabilisere blodsukkeret efter måltidet.

10. Hvidløg

Også hvidløg afbalancerer blodsukkeret og bidrager til et sundt stofskifte. Undersøgelser har også vist, at det at spise hvidløg kan øge antallet af forbrændte kalorier i løbet af dagen og samtidig mindske kroppens produktion af fedt.

11. Fed fisk

Olieholdige fisk som laks, sild og tun er rige på omega-3-fedtsyrer. Omega-3-fedtsyrer reducerer resistensen over for leptin, et hormon, der spiller en vigtig rolle i bestemmelsen af, hvor hurtigt fedtforbrændingen er. De afbalancerer også blodsukkeret og reducerer betændelse, som begge hjælper med at regulere stofskiftet. Omega-3-fedtsyrer kan også findes i blandt andet hørfrø, så der er gode, sunde alternativer til veganere og vegetarer.

12. Fuldkorn

Kortkædede fedtsyrer i fuldkorn udløser frigivelse af leptin, også kaldet mæthedshormonet, hvilket hjælper dig med at spise mindre. De høje niveauer af fibre bremser også blodsukkerfrigørelsen og udjævner insulin-spikes – det betyder, at al ekstra energi bruges til fordøjelsen.

13. Kokosolie

Både antiviral og antibakteriel, kokosnøddeolie har masser af fantastiske egenskaber, der blandt andet hjælper til at opretholde en sund balance af gode bakterier i din tarm, hvilket er nødvendigt for effektiv fordøjelse. Og det høje fedtindhold (gode fedtstoffer) giver virkelig dit stofskifte et løft. Kokosolie indeholder mellemkædede fedtsyrer, der fremskynder dit stofskifte mere end langkædede fedtstoffer, som findes i mælkeprodukter som smør.

14. Nødder

Det høje proteinindhold i nødder får din krop til at forbrænde mere fedt for at fordøje dem. De har også et lavt glykæmisk index, hvilket betyder, at de holder dit blodsukker meget stabilt.

15. Frø og Kerner

Hampefrø og hørfrø er en fantastisk kilde til omega-3 og omega-6 fedtsyrer, som begge reducerer betændelse og forbedrer blodgennemstrømningen til dine muskler, hvilket sparker dit stofskifte i højeste gear. Omega-3-fedtsyrer har stor betydning for vores sundhed. De indgår som væsentlige komponenter i et utal af kropslige processer, og er faktisk livsvigtige for os. Vi kan i modsætning til de fleste andre typer fedtstoffer ikke selv danne dem, derfor skal vi helst spise lidt omega 3 hver eneste dag. Så husk at tilføre frø eller kerner til dine daglige måltider.

LÆS OGSÅ:

Fedtforbrænding | Tab dig hurtigere med disse 11 fødevarer

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *